Van 23 juli tot 1 augustus 2018 reizen bestuursleden Gerard en Anneke Schnieders samen met hun dochter, schoonzoon en drie kleinkinderen door Ghana. De familie geniet van deze bijzondere reis langs de projecten van SOKPO.

Ze logeren twee nachten op de Ashanti School. De kleinzonen worden volledig opgenomen in de gemeenschap daar. Van de leerlingen leren ze wat gebaren, ze voetballen mee met de wedstrijd als afsluiting van het schooljaar 2017/2018 en natuurlijk worden adressen uitgewisseld.

Schoonzoon Ron van Burgsteden, zelf melkveehouder, heeft Peak melkpoeder van Friesland Campina voor West-Afrika overhandigd met het mooie verhaal dat zijn koeien de melk hebben geleverd aan Friesland Campina! Wat een mooie win-win situatie! Hierbij waren ook vertegenwoordigers van Peak Milk uit Accra aanwezig! Ron is heel tevreden dat de kinderen van deze school  nu ook kunnen genieten van zijn gezonde en lekkere melk!

Tijdens deze ceremonie hebben de kleinzonen, die allen lid zijn van voetbalvereniging Roda in Leusden voetbalshirtjes uitgedeeld. En tot slot hebben ze de kinderen op een heerlijk ijsje getrakteerd.

Na een ontroerend afscheid wordt de reis vervolgd naar het Job Training Centre in Kumasi. Ook op het JCTC hebben ze twee nachten geslapen. Ze worden verwelkomd door directeur Charles Boachie-Agyeman, de master, en enkele trainees van het naaiatelier. Later op de dag worden Anneke en Gerard door directeur Charles bijgepraat over de laatste ontwikkelingen. De familie is lovend over het centrum. Jammer genoeg zijn nog niet alle ruimtes bemand, maar daar wordt hard aan gewerkt. De dove trainees verwennen de familie tijdens hun verblijf met een heerlijk ontbijt. Na nog een uitstapje naar havenstad Elmina en relaxen aan zee reist de familie met een hoofd vol indrukken weer terug naar Nederland.