oktober 2019

De cateringwerkplaats op het JCTC draait volop. Er worden heerlijke, typisch Ghanese gerechten gekookt voor de verkoop in de buurt en ook verderop in de stad. En er is een eerste, dove medewerkster aan de slag!

Op dit moment gebeurt het bereiden van de maaltijden op houtskool in de open lucht. Dit betekent in de praktijk dat er vaak gewerkt wordt in de volle zon. En als er een tropische regenbui losbarst, moet het kookgerei snel worden verplaatst.

Wat is er nodig om professioneler te kunnen werken?

  • een overkapping (zie foto)
  • een stenen vloer
  • twee werktafels
  • een goede plek voor het houtskoolvuur
  • een opbergruimte voor de grote potten
  • en een plek waar bezoekers van het centrum een maaltijd kunnen eten

De uitbreiding past goed in de doelstelling van het centrum. Voor de trainees zijn, naast het koken, het opnemen van een bestelling en het serveren van de maaltijden aan gasten een uitstekende training van meer vaardigheden. En voor het centrum in zijn totaliteit zijn er ook voordelen: er ontstaat een extra plaats voor doven en horenden om elkaar te ontmoeten.

De kosten van deze uitbreiding voor de cateringwerkplaats bedragen € 5.000.

Inmiddels heeft SOKPO van de Stichting KOOK in Alkmaar een mooi bedrag ontvangen, waar het bestuur enorm blij mee is. Ook het jubileumfeest heeft (na aftrek van de kosten) € 700 opgebracht wat aan dit project zal worden besteed.

Wil je ook meehelpen om deze vurige wens van de directeur van JCTC, Charles Boachie-Agyeman, te realiseren?