Kumasi, April 2011


Kumasi, Ghana. Werk voor dove jongeren!


Vele jaren heeft SOKPO zich ingezet voor de dove kinderen op de school in Jamasi in Ghana. Veel van deze leerlingen komen uit de grote stad Kumasi die ten zuiden van Jamasi ligt.

Veel oud-leerlingen van de school die nu in Kumasi wonen, hebben niet de mogelijkheid aan het werk te gaan. Het is in Ghana niet zo dat er voorzieningen zijn om te gaan werken als je doof bent. Bovendien denken nog veel horenden dat doven niet kunnen werken. Niets is minder waar.

Sinds een jaar hebben de dove jongeren zich verenigd in de Ashanti Deaf Youth in Action te Kumasi. Deze jongeren willen maar één ding: werk. En een plek om met z’n allen bijeen te komen. SOKPO wil dit initiatief van de Ashanti Deaf Youth in Action te Kumasi graag ondersteunen.

Sinds afgelopen week heeft een tweetal bijzondere mensen er voor gezorgd dat er een plek komt waar ze elkaar kunnen ontmoeten, kunnen vergaderen. Bovendien kunnen ze er producten verbouwen zoals maïs en groenten, kippen en geiten houden, brood bakken, kleren naaien en tweedehands kleren verstellen.

Omdat de plek in Kumasi aan het begin van een nieuwe brede snelweg naar het noorden (o.a. naar Burkina Faso) ligt, denken wij dat we de dove jongeren op weg kunnen helpen met een Self-supporting Commercial Centre. Met geld om te starten. Het is sinds kort in Ghana verboden producten op de weg te verkopen maar een verkooppunt aan deze grote weg zal een grote injectie zijn voor de verkoop van producten die door de dove jongeren geproduceerd worden. Misschien komt er in de toekomst wel een guesthouse en internet café, gerund door doven.

Gelukkig kunnen we gebruik maken van de diensten van onze SOKPO vertegenwoordigers in Ghana. Zij wonen vlak bij het nieuwe centrum, weten alles van Self-supporting, boekhouden en commercieel zijn.

De komende tijd zullen de dove jongeren, onze vertegenwoordigers en leden van SOKPO heel veel werk moeten verzetten om het Self-supporting Commercial Centre op te bouwen.

Mocht u geïnteresseerd zijn in onze nieuwe plannen en informatie willen, neem dan gerust contact met ons op via de mail info@sokpo.nl.

Financiële ondersteuning kan natuurlijk ook!

Namens SOKPO: Mariët Spoelstra (voorzitter).

HELP JE ONS OOK HEN EEN KANS TE GEVEN!

SOKPO

Postrekening 8291542 t.n.v. SOKPO Hoevelaken

De belastingsdienst heeft SOKPO een ANBI-verklaring afgegeven.

KvK. Utrecht 41185227


Terug naar homepage