Jamasi, 11 Oktober 2008


Iedereen blij


Afgelopen week heeft onze zoon Arjan ons met een bezoek vereerd. Met hem hebben we eerst een paar dagen rondgereisd langs de kust van Ghana om daarna de laatste 3 dagen van zijn verblijf op school doortebrengen. Voor ons en voor hem een onvergetelijke ervaring. Vrijdagmiddag 10 oktober was de openingsmatch op het deels nieuwe en deels gerenoveerde basketbalveld tussen de leerlingen van de Ashantischool en jongens van het dorp Jamasi. In de verre omtrek is er geen basketbalveld te bekennen. Dus iedereen in de buurt weet nu dat op de dovenschool gebasketbald kan worden. Het basketbalveld lag er uitnodigend bij. Op de nieuwe basketpoule was met grote letters zijn naam geschreven. Samen met SOKPO en IMPULSIS was hij een belangrijke sponsor voor het basketbalveld.

Bij de openingsceremonie overhandigde Arjan 2 nieuwe basketbalballen in de kleuren rood, wit en blauw. Iedereen juichte en klapte enthousiast. Arjan begroette de spelers van beiden teams en na de aftrap begon een spannende wedstrijd. Bij elk doelpunt werd er geschreeuwd, geklapt en gelachen. Het team van de Ashantischool won de wedstrijd met 5 punten verschil. Na afloop kreeg ieder lid van het team een drankje aangeboden. Wij betaalden dat natuurlijk. De kinderen kregen na afloop een snoepje. Het uitdelen verliep in het begin goed maar het liep algauw uit de hand. Veel kinderen probeerden het uit onze handen te trekken; dus stopten we met uitdelen. Maandag a.s., bij de openingsceremonie krijgen ze alsnog een snoepje, want dan marcheren ze in rijen af naar de klas en hoeven we hen niet met behulp van een rietje in het gareel te laten houden. Dat willen we niet, dus kiezen we andere momenten. ’s Avonds bedankte Clement, de sportleraar ons en hij zei:”iedereen is blij. Niet alleen de kinderen van de Ashantischool, maar ook de kinderen van Jamasi en het naburige dorp Jamasi en Acona. Dit basketbalveld is uniek in de wijde omgeving. Veel kinderen zullen naar de school komen om een wedstrijd te spelen. Sport bevordert de integratie met de dove leerlingen”. Hiermee is een van de doelen van het basketbalveld-project gerealiseerd.

Informatie over de andere projecten:
* Headmaster’s/ questhouse: Het is op de badkamer van de headmaster na af. De carpenter begint nu aan onze bedden. Een fotoreportage volgt de komende week.
* Speeltoestellen: De kapotte toestellen liggen in het dorp langs de straat bij de blacksmith. Er wordt druk aan gewerkt. Ook de nieuwe metalen speeltoestellen zijn al deels klaar.
* Kleuterschoolplein: het beton is gestort. Er moeten nog lijnen van hinkelbanen op geschilderd worden.
* Kippenhok: De plek is geruimd en uitgegraven. De eerste twee lagen blokken (25 kg.) zijn al gelegd. Het gaat nu heel hard.

Groet,

Anneke en Gerard Schnieders


Terug naar homepage